top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Vriendinnen voor het leven - Sarah Lark

Ik kreeg van Uitgeverij de Fontein een recensie-exemplaar van het tweede deel van deze prachtige en veelbelovende romanserie. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789026169908 | 20 augustus 2024 | 400 pagina's Uitgeverij de Fontein | Prijs €20,99


Voor het lezen:

Na het lezen van het eerste deel van de Ivy-serie Dochter van twee werelden is het tijd voor deel twee. Ik ben erg benieuwd hoe het verder gaat met Ivy, Sanale en hun dochtertje, aangezien hun huwelijk en liefde van een witte vrouw en zwarte man daar nog altijd niet geaccepteerd wordt. Zullen ze het redden met hun farm?

 

Het verhaal:

Kenia 1926. Ivy probeert het verleden achter zich te laten en stort zich samen met haar man Sanale en jonge dochters op het runnen en onderhouden van de Edgecumbe Farm. Dan staat de neef van haar eerste man op de stoep. Hij claimt dat niet zij, maar hij de rechtmatige erfgename is van Edgecumbe Farm. Hierdoor worden Ivy en haar familie hun huis uitgezet en vertrekken ze naar Nairobi.

Ranjana, een jonge Indiase vrouw, is op de vlucht omdat haar bejaarde echtgenoot plotseling is overleden. Het is daar traditie dat ze haar echtgenoot moet volgen in zijn graf. Haar vriendschap met Ivy, die ook haar eigen pad gekozen heeft, zet haar koers naar Kenia. Ook deze reis verloopt niet zo voorspoedig als gehoopt.

 

Mijn ervaring:

Wat een verrassend, origineel en sterk vervolg van de serie. Daarbij kent dit deel van deze historische romanserie ook nog eens wat spanning en sensatie. Sarah Lark heeft een levendige, sfeervolle en beeldende schrijfstijl, waarbij ze het tijdsbeeld, maar ook het land, omgeving, de natuur en personages zo weet te beschrijven dat je je levendig voor je ziet. Daarbij gebruikt ze krachtige en realistische dialogen die het verhaal vervolgens helemaal tot leven wekken.


Ook dit verhaal volgen we weer door de ogen, alleen ditmaal komt er ook een tweede perspectief bij, namelijk die van Ranjana. Dit personage hebben we al vluchtig leren kennen in het eerste deel, maar doordat we ditmaal ook het verhaal vanuit haar perspectief lezen, krijg ik een heel ander en positiever beeld van haar. Beide vrouwen zijn krachtige, zelfstandige vrouwen, hoewel Ranjana door haar opvoeding en culturele achtergrond nog weleens onderdanig gedrag vertoont, verandert dit ook gedurende het verhaal.


Aangezien we ditmaal twee verhaallijnen volgen, voelt het verhaal net wat anders dan het voorgaande verhaal. De twee levens van de vrouwen doorkruisen elkaar wel, maar ze maken beiden hun eigen zware tocht en beproevingen door. Zeker in dit deel krijgen de twee vrouwen het erg te verduren. Hierdoor komt veerkracht en hoop echt als thema in de verhaallijn omhoog. Daarbij kent het verhaal wel veel meer dierenleed, spanning en actie dan het voorgaande deel, waardoor bepaalde gebeurtenissen in het verhaal me echt wisten te raken.

Het verhaal kent een sensationeel, pakkend en spannend plot, waarbij vele gebeurtenissen en omstandigheden samenkomen. Dit heeft Sarah Lark verrassend goed gedaan. De manier waarop de gebeurtenissen en ontknoping hierop volgen zijn verrassend en hiermee zet Sarah Lark voor bijna elke gebeurtenis de puntjes op de i. Wel blijf ik nog altijd erg nieuwsgierig wie er achter de daad van Ranjana zat.


Vriendinnen voor het leven is een prachtig, origineel en ook spannend vervolg van de Ivy-serie. Ditmaal volgen we niet enkel het verhaal van Ivy, maar ook van Ranjana die net als Ivy een sterke en krachtige vrouw is die haar eigen weg wilt volgen. Beide verhaallijnen zijn pakkend, boeiend en doorkruisen elkaar op meerdere momenten. Bij het plot komt alles op een sensationele manier samen en wordt de verhaallijn krachtig afgesloten. Een erg mooie en goede serie!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page