top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Mijn hart in jouw handen - Marieke Douwes

Eindelijk is het zo ver en kan ik gaan genieten van het derde deel. Het is een extra feest, want ik mag deelnemen aan de blogtour. Dank je wel!

Nederlands | Paperback | 9789020555868 | 03 juli 2024 | 352 pagina's |

Uitgeverij Zomer&Keuning | Prijs €18,99


Voor het lezen:

Na het lezen van De duinen in Westzand serie wil ik zonder twijfel meer ontdekken van Marieke. Bij de aankondiging van Marieke van haar nieuwe boek, plaatste ik dan ook direct een pre-order bij haar. Nu is het eindelijk zo ver en kan ik van haar nieuwste feelgood gaan genieten. Ik heb hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

Esmaralda runt de cadeauwinkel De Smaragd, waar ze onder andere stenen en dromenvangers verkoopt. Dan staat ineens haar vroegere crush Mark in haar winkel. Esmaralda voelt gelijk dat hij na al die jaren nog altijd wat in haar weet los te maken. Hetzelfde geldt voor Mark, alleen hij zat daar helemaal niet op te wachten. Hij is een womanizar die gaat voor het snelle leven, geld en luxe. Zo'n ongeknutselde vrouw als Esmaralda is wel de laatste die hij hierbij voor ogen heeft. Toch weet Esmaralda hem te laten zien waar het daadwerkelijk om draait in het leven en ziet Mark in dat materialistische zaken nooit bovenaan zijn prioriteitenlijstje hadden moeten staan. De timing tussen hen had niet slechter kunnen zijn, want het leven van Esmaralda staat op het punt om in een heftige achtbaan te veranderen en heeft alle steun hard nodig. Houdt ze hem daarom op afstand? Maar is dat wel de juiste keuze?

 

Mijn ervaring:

Wat een prachtige, indrukwekkende en mooie feelgood. Ook alleen al het feit dat Marieke Douwes dingen uit haar privéleven in het verhaal verwerkt heeft, zorgt ervoor dat ze hiermee de emoties, gevoelens en gedachten zo weet te beschrijven, dat het verhaal je weet te raken.


Marieke Douwes heeft een levendige, vlotte en redelijk luchtige schrijfstijl. Ondanks dat haar verhaal vol zit met leuke humor, weten bepaalde gebeurtenissen en wendingen je in het verhaal echt te raken en kippenvel te bezorgen.


We volgen het verhaal van Esmaralda, het personage is een heerlijk uitgesproken, enigszins excentriek en leuk personage dat direct mijn hart weet te stelen. Ook de andere personages waaronder Feline, Mark, Evert, Jasper, de ouders van Esmaralda, Gijs en José zijn lekker divers en ook realistisch neergezet. Hierdoor voelt het als een waarheidsgetrouw verhaal aan.


Het verhaal kent een fijne en goede opbouw. Naarmate het verhaal vordert worden de personages steeds verder uitgewerkt en komen gebeurtenissen uit het verleden van Esmaralda aan het licht die meer duidelijkheid geven over de gebeurtenissen in het heden. Ook de ontwikkeling van de liefde tussen Esmaralda en Mark is realistisch en goed uitgewerkt.


De impact van het leven van een hartpatiënt en de hun familie maar ook van de banden die deze in het leven van Esmaralda creëert zijn prachtig en indrukwekkend verwoord. Daarbij kent dit verhaal een pakkend plot, waarbij Marieke terugpakt op een gebeurtenis uit het verleden van Esmaralda waarbij karma nog om de hoek komt kijken is voortreffelijk gedaan en zorgt voor een extra mooie afsluiting.


Mijn hart in jouw handen is een prachtige, indrukwekkende en mooie feelgood. Marieke Douwes weet ondanks haar heerlijke vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl een prachtig verhaal neer te zetten dat je raakt. In dit verhaal laat ze de impact zien van het leven van een hartpatiënt, niet enkel voor het hoofdpersonage, maar ook voor haar vrienden en familie. Dit heeft ze erg mooi in een verhaal onder woorden gebracht. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️,5


2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


Bình luận đã bị tắt.
bottom of page