top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Kat in het nauw - Annet Hulst

Van De verhalenfabriek ontving ik een nieuwe cosy crime novelle, super bedankt!

Nederlands | E-book | 9789461099266 | 23 juni 2024 | 100 pagina's | Adobe ePub Uitgeverij De Verhalenfabriek | Prijs €5,99


Voor het lezen:

Alleen al de grappige en opvallende cover maakt me nieuwsgierig naar deze novelle. Ik ken Annet Hulst nog niet, ondanks dat ze al veel geschreven heeft voor verschillende tijdschriften. Ik verwacht daarom dat er een leuk en vlot verhaal gaat volgen.

 

Het verhaal:

Annelinde woont na het plotselinge vertrek van haar man nog samen met haar zoon. Wanneer hij aankondigt per direct naar zijn vader te vertrekken, blijft ze alleen achter in de wijk waar ze eerder met zijn drieën woonden. Annelinde ervaart het lege nest syndroom en probeert de leegte op te vullen. De buren vragen gelukkig om haar hulp bij het organiseren van de buurtbarbecue. Dan wandelt er een kat haar leven binnen, precies zo'n kat als die ze vroeger gehad heeft. Hij is stoer, eigenwijs en gek op knuffelen. Flip haalt het beste in Annelinde naar boven en het slechtste.

 

Mijn ervaring:

Wat een originele en leuke cosy crime. Annet Hulst heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en voordat je het weet zit je compleet in het leuke verhaal.


Annelinde is een vrouw van middelbare leeftijd en redelijk doorsnee. Annet Hulst heeft haar gevoel van het lege nest syndroom goed beschreven. De andere personages in het verhaal worden leuk neergezet maar worden niet echt uitgebreid beschreven of uitgediept. Het verhaal draait vooral rondom Annelinde en haar obsessie die voor Flip ontstaat.


Het is een leuk en vermakelijk verhaal, dat lekker luchtig is geschreven en waarbij ik meermaals kan lachen om de taferelen die Annelinde uithaalt om Flip in haar leven te houden en hoe het langzaam aan een obsessie voor haar wordt. De dagelijkse bezigheden en de buurtbarbecue waar Annelinde zich daarnaast bezig houdt zijn leuke aanvullingen op de verhaallijn. Wel moet ik bekennen dat bij het laatste hoofdstuk het verhaal een aparte switcht maakt. Ik heb hem zelfs twee keer gelezen, maar ik kan het nog altijd niet helemaal plaatsen. Verder heb ik me enorm vermaakt met deze cosy crime.


Kat in het nauw is een leuke en originele cosy crime. Annet Hulst heeft een vlotte, levendige en luchtige schrijfstijl en weet een erg leuk verhaal neer te zetten over Annelinde die het lege nest syndroom ervaart. Annet Hulst weet erg leuk te beschrijven hoe een kat langzaam aan een obsessie voor haar wordt om liefde en opvulling in haar leven te ervaren.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️,5


7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page