top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

Giftig gedoe op de werkplek - Caroline Koetsenruijter

Ik kreeg dit boek van een vriend van mij als tip, ik ben erg benieuwd.

Nederlands | Paperback | 9789024449842 | 18 april 2023 | 288 pagina's Uitgeverij Boom | Prijs €26,95


Voor het lezen:

Ik werd door een vriend getipt over dit boek en dat dit een goed boek zou moeten zijn, wat echt wat voor mij zou zijn. Ik laat me dat natuurlijk geen twee keer zeggen en ik ga dan ook graag deze uitdaging aan om het boek te ontdekken, dat ook gelukkig op Kobo Plus te verkrijgen was.

 

Het verhaal:

Wist jij dat er jaarlijks bijna 2,5 miljoen giftige incidenten op de werkplek plaatsvinden? Wat is er dan aan de hand? En waar komt dit ineens vandaan? Zijn hierin bepaalde patronen te herkennen? En waarom is het de laatste tijd zo actueel? En is het te bestrijden?

Dit boek beantwoordt op een goed onderbouwde en praktische wijze al deze vragen. Caroline Koetsenruijter laat zien hoe giftig gedoe ontstaat en hoe dat dit in stand wordt gehouden. Daarnaast bevat het boek veel praktische tips en tools om giftig gedoe te voorkomen en te bestrijden. Giftig gedoe op de werkplek is een must-read voor iedereen die aan de sociale en psychologische veiligheid binnen teams en organisaties wil werken.

 

Mijn ervaring:

Wat een goed onderbouwd, analyserend, pakkend en praktisch boek. Caroline Koetsenruijter heeft een vlotte en heldere schrijfstijl en weet in dit boek echt te laten zien dat ze goed onderzoekt en kennis heeft gedaan rondom giftig gedoe op de werkvloer.


Het boek heeft een heldere en prettige opbouw, waarbij ze in de eerste plaats de werkplek zelf behandelt, behandeld wat giftig gedoe precies is en welke verschillende gebieden van giftig gedoe dat er zijn. Al snel wordt me duidelijk dat giftig gedoe veel complexer in elkaar zit dan dat je in eerste instantie zal denken, er zitten veel meer sociale aspecten en consequenties aan verbonden waardoor dit ontstaat en in stand houdt.


Het verhaal weet Caroline Koetsenruijter trouwens ontzettend goed te onderbouwen met praktijkvoorbeelden van mensen die te maken kregen met giftig gedoe op de werkvloer. Hierdoor komt de impact ervan des te meer op je over. Ook weet ze aan het einde van ieder hoofdstuk kritische vragen, handige tools en praktische tips te bieden om met giftig gedoe op je eigen werkplek aan te pakken.


Vervolgens onderzoekt Caroline Koetsenruijter de voedingsbodem van giftig gedoe, het doolhof en het inspelen hierop. Ook hierbij weet Caroline Koetsenruijter de complexiteit aan te tonen, dat het niet zo gemakkelijk te bestrijden is, als dat je denkt en dat hier veel meer mensen bij betrokken zijn dan je denkt. Toch weet Caroline Koetsenruijter ook oplossingen te bieden, en toont ze door middel van praktijkvoorbeelden aan dat giftig gedoe, hoe moeilijk of complex ook, te bestrijden en te voorkomen is.


Giftig gedoe op de werkplek is een helder, leerzaam en erg interessant boek. Caroline Koetsenruijter weet haar verhaal ontzettend goed te onderbouwen en laat duidelijk zien dat ze volop onderzoek gedaan heeft. Haar verhaal weet ze goed te onderbouwen met praktijkvoorbeelden en ze biedt tools en tips om zelf giftig gedoe op de werkvloer aan te pakken. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️


5 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page