top of page
Foto van schrijverKim Coenen

Donkere wolken vol confetti - Monica Haak

Het was een tijdje stil rondom Monica, maar eindelijk is het weer tijd om te gaan genieten van een nieuw boek van haar. Uitgeverij de Fontein super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Hardcover | 9789026172861 | 25 juni 2024 | 232 pagina's Uitgeverij de Fontein | €18,99


Voor het lezen:

Na het lezen van de eerdere boeken van Monica, ben ik fan van haar schrijfstijl. Bij de aankondiging dat er weer een nieuwe YA van haar ging verschenen, wist ik direct dat ik deze wilde lezen. Mijn verwachtingen zijn hooggespannen. Aangezien de voorgaande keren de boeken van Monica me echt wisten te raken, hoop ik ook ditmaal weer op een prachtig, mooi en pakkend verhaal.

 

Het verhaal:

Abby wil niets liever dan 'gewoon' gelukkig zijn. Ze heeft strenge ouders en haar tweelingzus lijkt haar droomman al gevonden te hebben. Abby wringt zich daarom in allerlei bochten om de relatie met Milan perfect te houden. Dat is alleen erg lastig als Milan haar manipuleert, gaslight en misbruikt. Zal Abby sterk genoeg zijn om in te grijpen en voor zichzelf te kiezen?

Joan kan zich niet meer herinneren dat ze zorgeloos door het leven ging. Ze is eindexamenleerling en heeft naast haar studie nog drie bijbaantjes en een huishouden om te runnen. Ze moet de zorg dragen voor haar vierjarige broertje en depressieve moeder. Dan is er nog dat nieuwe leuke meisje op haar werk. Er ontstaat een geheim dat het gezin voorgoed uit elkaar zal drijven, welke keuze zal Joan maken?

 

Mijn ervaring:

Sprakeloos! Wat een onwijs mooi, ontroerend, troostend, liefdevol en mooi boek. Monica Haak heeft een levendige en vlotte schrijfstijl. De verhaallijn heeft een lekker vlot tempo en weet het verhaal met veel sfeer en gevoel tot uitdrukking te brengen.


We volgen het verhaal van twee middelbare schoolleerlingen, Abby en Joan. Monica Haak weet beide personages realistisch, natuurlijk en vol gevoel en emotie weg te zetten. Beide jonge vrouwen worstelen met hun eigen problemen en thuissituatie en schamen zich hier enorm voor. Gelukkig heeft Abby nog een beste vriendin Ayana die nog voor een deel op de hoogte is en haar steunt. Ook Ayana is prachtig en mooi uitgewerkt. Je voelt dan ook dat Monica Haak veel aandacht en tijd heeft gestoken in het mooi uitwerken van de personages.


Ondanks dat we twee verhaallijnen van de twee jonge vrouwen volgen, weten beide verhalen, die compleet van elkaar verschillen me te pakken. Monica Haak weet perfect met mini cliffhanger momenten tussen de personages te wisselen, waardoor stoppen met lezen bijna onmogelijk is. Beide situaties van de jonge vrouwen weten me te raken en geven me meermaals echt kippenvel of een brok in mijn keel. Ik voel met beiden zo mee, dat ik diep door de gebeurtenissen geraakt wordt. Monica Haak weet ervoor te zorgen dat de twee verhaallijnen op verrassende wijze samenkomen en dat er vervolgens voor beide troost en hoop gegeven wordt, waardoor je met een diepe zucht het prachtige boek dichtslaat.


Donkere wolken vol confetti is een prachtig, aangrijpend maar ook troostrijk verhaal. We volgen twee jonge vrouwen die realistisch en met finesse zijn uitgewerkt. Als lezer weten de gebeurtenissen en de emoties van de jonge vrouwen je echt te raken, daarbij is het levendig, vlot en lekker krachtig geschreven waardoor je aan deze YA gekluisterd zit totdat je hem uit hebt. Ik ben sprakeloos, wat een mooi en heftig verhaal. 


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page