top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De zonnesteen - Jet Nijland

Loft Books, super bedankt dat ik een vooruitleesexemplaar van het nieuwe boek van Jet mocht ontvangen.

Nederlands | Paperback | 9789047210672 | 18 september 2024 | 304 pagina's Uitgeverij Loft Books | Prijs 20,99


Voor het lezen:

Ik ben fan van Jet Nijland en ik heb tot nu toe met plezier al haar boeken gelezen, daarom wilde ik natuurlijk ook haar nieuwste historische roman lezen. Ik ben dan ook dolblij dat ik door Loft Books ben uitgekozen als vooruitlezer en ik heb hoge verwachtingen van deze nieuwe roman. Ik hoop op een heerlijk pakkend en meeslepend verhaal om helemaal in op te gaan.

 

Het verhaal:

Schotland, 1745. Lyna moet vluchten voor haar leven en vindt in een kasteel werk en onderdak én haar grote liefde: Grant. De liefde tussen de twee bloeit op, maar dan moeten Grant en zijn broer vechten voor de vrijheid van Schotland. Zal Lyna hoop houden voor hun toekomst samen?

250 jaar later leidt Bonnie een rustig leven, samen met haar hond Balthasar, op de Hooglanden op het landgoed dat ze van haar ouders geërfd heeft. Bonnie worstelt alleen om het onderhoud van deze monumentale panden te bekostigen. Dan ontmoet Bonnie een nieuwe, knappe dorpsbewoner die haar hoofd op hol doet slaan. Ondanks dat ze haar best doet hem te ontlopen, komt ze hem overal tegen. Dan vindt Bonnie in het kasteel een bijzonder sieraad en een oud dagboek en ontdekt ze een eeuwenoud liefdesverhaal dat lijkt te eindigen bij de Slag om Culloden in 1746. Zal dit verhaal Bonnie ervan overtuigen dat ze de liefde in haar leven een kans moet geven?

 

Mijn ervaring:

Betoverend mooi! Jet Nijland heeft me weer enorm positief weten te verrassen met haar nieuwe, meeslepende en pakkende historische roman over de Slag bij Culloden. Jet Nijland heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet de personages, maar ook het tijdsbeeld zo te beschrijven dat je ze levendig voor ogen ziet.


Het verhaal bestaat uit twee tijdslijnen en twee verschillende vrouwelijke personages die we volgen. Zo lezen we het verhaal, in het verleden, van Lyna met haar grote liefde Grant en in het heden van Bonnie en Ray. Beide vrouwen zijn met aandacht en gevoel uitgewerkt en als lezer kan je je helemaal verplaatsen in de personages en met hen opgaan in dit prachtige verhaal.


Beide verhaallijnen worden mooi opgebouwd en spelen zich af rondom het landhuis in Schotland. De verhaallijnen worden per hoofdstuk van elkaar afgewisseld, waarbij Jet Nijland meermaals een hoofdstuk laat eindigen met een mini-cliffhanger, waardoor stoppen met lezen van dit boek een onmogelijke opgave wordt. Daarbij zitten er verrassende wendingen en gebeurtenissen in het verhaal die je op scherp zetten, mysterieus zijn en een geheim met zich meedragen. Daarbij kent het verhaal wat spicy scènes, die perfect getimed zijn en echt passen in de verhaallijn. Bij het plot weet Jet Nijland de verhaallijnen op een sterke wijze tot elkaar te laten komen, waardoor Bonnie een verdere stap in haar leven kan maken.


De Zonnesteen is een betoverende, meeslepende en prachtige historische roman rondom de Slag bij Culloden. Jet Nijland heeft een levendige en vlotte schrijfstijl en weet het tijdsbeeld en de personages prachtig uit te werken. Het verhaal wordt opgebouwd door twee verhaallijnen: een in het verleden en een in het heden die bij het plot tot een krachtig einde samenkomen. Het verhaal kent liefde (perfect gedoseerde spice), geheimen en een stukje mysterie. Echt een mega dikke aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page