top of page
Foto van schrijverKim Coenen

De stilte spreekt - Eckhart Tolle

Na het lezen van de vorige boeken van Eckart Tolle kijk ik erg uit naar zijn nieuwe boek. Uitgeverij Ankhhermes super bedankt voor het recensie-exemplaar.

Nederlands | Paperback | 9789020221848 | 25 september 2024 | 128 pagina's Uitgeverij Ankhhermes | Prijs €17,50


Voor het lezen:

Ik heb met veel plezier en liefde 'De kracht van het NU' en 'Een nieuwe aarde gelezen'. Beide boeken zijn boeken die tijd en bezinning nodig hebben en ik merk dat als ik deze boeken opnieuw lees, ik er keer op keer nieuwe leermomenten, inzichten en kennis uit haal. Ik hoop dat dit nieuwe boekje Stilte met allemaal korte Soetra's hetzelfde gaat brengen. Een boekje dat erom vraagt om keer op keer opnieuw gelezen te worden.

 

Het verhaal:

Door middel van korte, wijze teksten, ofwel Soetra's brengt Eckhart Tolle met dit boek de stilte dichterbij. Stilte vind je namelijk door te leven in het nu. Wanneer je je bewust wordt van de stilte, kom je direct in een toestand van innerlijke stille alertheid. Wanneer je diep aanvaardt dat het moment is zoals het nu is, ben je stil en heb je vrede. De teksten hoeven niet te worden begrepen, maar je kan de woorden gewoon zijn werk laten doen. Woorden die voortkomen uit stilte, wijzen vanzelf de weg naar innerlijke rust. Dit boekje is simpelweg bedoeld om te ervaren. Neem de tijd om de wijsheid van de teksten tot je door te laten dringen en beleef en ervaar het wonder van stilte.

 

Mijn ervaring:

Wat een bijzonder, pakkend en inspirerend boekje. Na een pakkende en inspirerende inleiding van Eckhart Tolle en het belang van stilte en bewustzijn in het nu, ben ik direct enthousiast en nieuwsgierig naar de teksten die me naar het nu brengen en me aanzetten tot stilte.


Het boekje is opgedeeld in verschillende delen. Ik vind het fijn dat hij de teksten rondom stilte in thema's gebundeld heeft. Zo is er onder andere het hoofdstuk 'Stilte en innerlijke stilte', 'het NU', 'Wie je werkelijk bent', 'De natuur' en 'Relaties'. Met name het hoofdstuk 'Voorbij het denken' vond ik erg inspirerende en pakkende teksten die tot de kern komen. Ik ben namelijk een enorme denker en kan uren analyseren over dingen en gebeurtenissen in het leven. Deze korte teksten wisten me echt te pakken en tot stilte te brengen.


'Veel mensen brengen hun hele leven door in gevangenschap, binnen de muren van hun eigen gedachten. Ze komen nooit buiten een eng, door het verstand gemaakt, verpersoonlijkt zelfbesef dat geconditioneerd is door het verleden.'


De stilte spreekt is een pakkend, inspirerend en prachtig boekje dat echt een boekje is dat je op ieder gewenst moment kan openslaan en waarbij je je kan laten inspireren door een pakkend kort stukje tekst dat bezinning en stilte geeft. Ik vind het prachtige teksten en ik ga het boekje zeker in de toekomst nog vaak openslaan. Dit boekje is echt voor iedereen een inspirerende aanrader.


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page