top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De stad van de eeuwige lente - Jerrad Hoff

Van Jerrad Hoff kreeg ik deze veelbelovende roman om te proeflezen. Dank je wel!

Nederlands | E-book | | Adobe ePub Uitgeverij Jhb | Prijs €9,95


Voor het lezen:

Dit zal het vierde boek worden dat ik van Jerrad Hoff ga lezen. Ditmaal is het niet zomaar een boek, maar ik mag het al proeflezen voordat er iets over zijn nieuwe roman bekend is. Dit voelt absoluut als een grote eer, zeker omdat ik inmiddels wel kan zeggen dat ik fan ben van deze schrijver die me keer op keer met zijn pure, rauwe en tragische verhalen weet te raken. Ik heb erg hoge verwachtingen.

 

Het verhaal:

De zestienjarige Scarlett Grimshaw verhuisd in 1979 na het overlijden van haar vader tegen haar zin van Engeland naar Recoleta, de rijkste wijk van Buenos Aires. Ze leeft een eenzaam, ongelukkig bestaan en verlangt naar haar leven in Engeland. Ze vult haar dagen met lezen en fotograferen. Scarlett is amper bezig met jongens, maar als ze toevallig de twee jaar oudere Arturo ontmoet slaat de vonk over. In een korte tijd ontstaat er een diepe liefde. Scarlett is gedwongen deze liefde voor haar moeder en nieuwe man verborgen te houden. Toch smeden ze plannen voor een toekomst samen ver weg van Argentinië. Onverwachte gebeurtenissen gooien hun beide levens compleet overhoop en zorgen er zelfs voor dat zowel Scarlett als Arturo moeten vechten voor hun toekomst en leven...

 

Mijn ervaring:

Wat een tragisch, aangrijpend, meeslepend en pakkend verhaal. Zonder twijfel weet Jerrad Hoff weer opnieuw een bijzondere, originele en prachtige roman neer te zetten. Jerrad Hoff heeft een levendige, filmische, pure en rauwe schrijfstijl, die echt bij je binnenkomt. Niet enkel het verhaal, de wendingen en de gebeurtenissen, maar ook de personages kruipen onder je huid.


We volgen het coming-of-age verhaal van Scarlett die op zestienjarige leeftijd, plotseling na het overlijden van haar vader en op dat moment wonend in Londen door haar moeder en haar nieuwe man Robert mee wordt genomen naar Argentinië om een nieuw leven te beginnen. Doordat Scarlett erg moeite heeft met de situatie en de gebeurtenissen, weet Jerrad Hoff gelijk met dit pure en kwetsbare personage je te raken. Gedurende het verhaal wordt Scarlett steeds verder uitgediept, maar maakt ze daarbij ook een prachtige ontwikkeling door. In Argentinië aangekomen loopt ze al snel de achttienjarige Arturo tegen het lijf. Ook dit personage is een uniek, uitgesproken en bijzonder personage met diepgang.


De verhaallijn wordt mooi en rustig opgebouwd, maar krijgt al vrij snel een heftige en aangrijpende twist. Zeker als je weet dat de gebeurtenissen gebaseerd zijn op ware feiten alleen nu met een fictief personage dan is het hartverscheurend en echt te gruwelijk voor woorden. Doordat Jerrad Hoff alles zo beeldend en met gevoel weet te beschrijven lees je bepaalde gebeurtenissen echt met ingehouden adem en met een blok beton in je maag. Wat deze roman extra bijzonder maakt, is dat Jerrad Hoff de connectie maakt met het boek Sant'Anna (wat trouwens ook een absolute must-read is). Het leven van Scarlett is heftig en tragisch, maar kent ook pure liefde, vreugde en intens geluk. Juist door deze combinatie weet ook deze roman weer bij je binnen te komen en ben ik wederom diep, diep onder de indruk.


De stad van de eeuwige lente is een originele, pure, prachtige maar ook hartverscheurende en aangrijpende roman die me heeft weten te raken. De levendige, pure en rauwe schrijfstijl van Jerrad Hoff is direct te herkennen. De personages zijn met finesse neergezet en bevatten diepgang. We volgen het coming-of-age verhaal van Scarlett wat aangrijpende, mooie, gruwelijke, liefdevolle en heftige dingen mee maakt in haar leven. Een dikke must-read. Dit nieuwe boek van Jerrad Hoff is mijn nieuwe favoriet!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️+

6 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page