top of page
  • Foto van schrijverKim Coenen

De mens is een plofkip - Teun van de Keuken

Een boek met zo'n titel moet gelezen worden.

Nederlands | Hardcover | 9789400410565 | 09 april 2024 | 160 pagina's Uitgeverij Thomas Rap | Prijs 18,99


Voor het lezen:

Alleen al de titel weet mijn nieuwsgierigheid zo te wekken dat ik dit boek MOET lezen. Daarbij lees ik graag non-fictie boeken en vind ik kennis rondom gezondheid, voeding en een gezonde levensstijl erg interessant. Ik ken Teun van de Keuken nog niet, dus ik heb geen idee wat ik kan en mag verwachten.

 

Het verhaal:

Het echte voedsel met herkenbare ingrediënten heeft de laatste jaren steeds meer plaatsgemaakt voor zwaar bewerkt fabrieksvoer. Deze producten bevatten nauwelijks voedingswaarde en zijn zo aangenaam van structuur en smaak dat we er geen genoeg van krijgen. Door de receptuur, slimme marketing en opvallende reclame zorgt de voedselindustrie ervoor dat we onszelf vetmesten als plofkippen. Met als gevolg een stijging in ziektes en maatschappelijke kosten. De consument zou, volgens de fabrikant zelf verantwoordelijk zijn voor dit gedrag. Maar is dit wel zo? Teun van de Keuken legt in dit boek de voedselindustrie onder de loep en laat zien waar het misgaat. Hij biedt ook perspectieven: met de juiste maatregelen is een mooie, gezonde en lekkere toekomst mogelijk.

 

Mijn ervaring:

Wat een ontzettend vlot, helder en scherp geschreven verhaal met leuke humor. Teun van de Keuken heeft overduidelijk kennis van de stand van zaken, hoe het eraan toe gaat in de voedselindustrie en de impact hiervan op ons als consument. Dit weet hij dan ook op hele toegankelijke en leuke wijze te verwoorden.


Het verhaal begint met een pakkend proloog, waarin Teun van de Keuken je nieuwsgierig weet te maken naar alle kennis en inzichten die hij de afgelopen jaren als journalist heeft opgedaan. Het verhaal is opgedeeld in krachtige en vlot geschreven hoofdstukken die bestaan uit korte stukjes tekst die veelal met een knipoog en gevoel voor humor zijn geschreven. Hierdoor is het een luchtig en leuk boek geworden, dat ondanks zijn luchtigheid veel interessante inzichten, kennis en onderzoeken bevat. Het is echt een boek vol eye-openers.


De mens is een plofkip is een ontzettend leuk, luchtig en leerzaam verhaal over de voedingsindustrie en de impact hiervan op de consument en onze gezondheid. Teun van de Keuken weet zijn kennis helder en vlot te verwoorden en weet scherpe en duidelijke inzichten te scheppen. Echt een mega interessant en goed boek!


Mijn waardering: ❤️❤️❤️❤️❤️



7 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page